< DeservCom - instalatii industriale

Telefon

0265 232 572

0744572875

Adresa

Strada Secerei, 15, Targu Mures

Instalatii complete de detectie si stingere incendii

Montam instalatii de detectie si stingere a incendiilor, pentru cladiri civile si industriale. Totul se realizeaza la cerere, in functie de necesitatile clientului, executia fiind asigurata la cele mai inalte standarde de calitate de catre echipa noastra de specialisti.

Sisteme de detectie si stingere a incendiilor

Un sistem de detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor este o instalatie cu rol de protectie, avand scopul de a detecta și semnaliza in cat mai scurt timp posibil aparitia unui inceput de incendiu in spatiile protejate, precum și acela de a alarma personalul

Elementele unui sistem de stingere sunt in mare parte similare celor de avertizare insa mai intervin si elemente noi, precum duzele de evacuare, conductele de transport al agentului de stingere, cilindrii sub presiune in care este depozitat agentul de stingere, prescriptii speciale pentru spatiul in care trebuie sa fie depozitati cilindrii, centrala de stingere se programeaza in mod special astfel incat sa nu existe riscul declansarii la alarme false (agentul de stingere nu este intotdeauna tocmai accesibil, iar procedura de reintroducere in sistem este una costisitoare, atat ca bani cat si ca timp).

Instalatii stingere Inergen

Instalatia contine gaz INERGEN (52% Azot, 40% Argon, 8% C02), stocat in recipienti din otel inalt aliat, la presiunea de 150bar, 200bar ori 300bar. Pentru descarcare sunt folosite echipamente manuale sau automate. Gazul este distribuit si descarcat in zona protejata prin intermediul unei retele de conducte si duze fixe ce asigura o descarcare uniforma in zona de protectie la incendiu.

Instalatii stingere CO2

Dioxidul de carbon este gaz chimic inert incolor si inodor care este in acelasi timp usor de procurat si nu conduce curentul electric. Principalul mecanism de stingere a focului este scaderea nivelului de oxigen ce intretine incendiul intr-o zona protejata.

Acest mecanism face ca sistemele de stingere cu dioxidul sa fie extrem de eficiente, fiind necesar un efort minim de curatare dupa stingerea incendiului, insa trebuie utilizat doar in zone de risc neocupate ori evitate de personalul de lucru.

Top